Πρόβλημα σε εκτυπωτή HP Photosmart C3180

  • c3180 001
  • c3180 002
  • c3180 003
  • Η πλακέτα του πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή
  • Η ζημιά από το υγρό στην πλακέτα ελέγχου είναι εμφανής
  • Ο εκτυπωτής μετά την επισκευή μας

Ο εκτυπωτής ήρθε στο εργαστήριο μας με πρόβλημα στον πίνακα ελέγχου της συσκευής, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκτυπώσει.

Όπως ενημερωθήκαμε από τον πελάτη μας, τις προηγούμενες ημέρες είχε πέσει νερό στην πρόσοψη του εκτυπωτή, με επακόλουθο την εμφάνιση του προβλήματος στον πίνακα ελέγχου του.

Άφου προχωρήσαμε σε "λύσιμο" του εκτυπωτή, για να αποκτησουμε πρόσβαση στην πλακέτα του πίνακα ελέγχου, διαπιστώσαμε πως το νερό είχε εισχωρήσει στον εκτυπωτή και είχε φτάσει στο σημείο να διαβρώσει τις επαφές των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.

Αρχικά και με στόχο την όσο το δυνατό ταχύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη μας, προσπαθήσαμε να καθαρίσουμε την πλακέτα από τα κατάλοιπα του υγρού και την οξείδωση που είχε δημιουργήσει, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα χημικά. Δυστυχώς, η έκταση του προβλήματος ήταν τέτοια που αυτή η μέθοδος δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Έτσι, προχωρήσαμε σε παραγγελία γνήσιου ανταλλακτικού με το οποίο αντικαταστήσαμε την κατεστραμμένη πλακέτα.

Σε περιπτώση εισχώρησης υγρού σε κάποια ηλεκτρονική σας συσκευή (laptop, κινητό, κλπ), θα πρέπει να επισκεφθείτε κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό το συντομότερο δυνατό, καθώς όσο λιγότερος χρόνος περάσει από την στιγμή του ατυχήματος, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες επισκεύης της συσκευής σας και τόσο μειώνεται το κόστος επισκευής.