Πρώτες βοήθειες αν πέσει η συσκευή μας στο νερό

pho water 001

Καθώς πλέον οι ηλεκτρονικές συσκευές μας συνοδεύουν και στην παραλία, είναι αρκετά συχνό φαινόμενο την περίοδο του καλοκαιριού να έχουμε αρκετά ατυχήματα με κινητά ή tablets που έχουν έρθει σε επαφή με το νερό.

Επειδή δεν θέλουμε να μας χαλάνε τη διάθεση και τις διακοπές ανάλογα περιστατικά, σας έχουμε ετοιμάσει έναν μικρό οδηγό με το τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που σας συμβεί κάποιο τέτοιο ατύχημα.

  1. Αφαιρέστε τη συσκευή από το νερό το ταχύτερο δυνατό.
  2. Κλείστε άμεσα τη συσκευή από το κουμπί on/off.
  3. Αφαιρέστε το πίσω καπάκι και αφαιρέστε την μπαταρία (αν το επιτρέπει η συσκευή σας). Αφαιρέστε επίσης την κάρτα SIM, καθώς και την κάρτα μνήμης.
  4. Σκουπίστε όσο καλύτερα μπορείτε τη συσκευή με μια απορροφητική πετσέτα ή χαρτί κουζίνας
  5. Αν διαπιστώσετε ότι το νερό έχει εισχωρήσει στο εσωτερικό της συσκευής, μπορείτε πολύ προσεκτικά να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα για να τραβήξει το νερό από το εσωτερικό της. Μην ακουμπάτε το στόμιο της ηλεκτρικής απευθείας στην συσκευή σας, καθώς υπάρχει κίνδυνος μεγαλύτερης ζημιάς λόγω στατικού ηλεκτρισμού. Επικεντρωθείτε στα σημεία εισόδου του νερού στη συσκευή σας (π.χ. υποδοχή ακουστικών).
  6. Τοποθετήστε τη συσκευή σε μια σακούλα με ρύζι (έτσι και αλλιώς υπάρχει άφθονο στην περιοχή!) και κλείστε αεροστεγώς τη σακούλα. Το ωμό ρύζι έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία.
  7. Αφήστε τη συσκευή σας να στεγνώσει για τουλάχιστον δύο ημέρες. Όσο και αν ανυπομονείτε να δείτε αν η συσκευή σας λειτουργεί, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να προκαλέσετε βραχυκύκλωμα στη συσκευή και να την αχρηστεύσετε αν την ενεργοποιήσετε πριν στεγνώσει πλήρως.
  8. Με το πέρας των δύο ημερών, δοκιμάστε να ενεργοποιήσετε τη συσκευή σας. Στην περίπτωση που δεν ανοίξει, δοκιμάστε να την φορτίσετε. Αν δεν φορτίζει υπάρχει πιθανότητα να έχει καταστραφεί η μπαταρία και να χρειάζεται αντικατάσταση.
  9. Ακόμη και αν ανοίξει κανονικά η συσκευή σας, θα πρέπει για τις επόμενες ημέρες να έχετε το νου σας, ώστε να βεβαιωθείτε για την σωστή λειτουργία της.
  10. Στην περίπτωση δυστυχώς όπου η συσκευή δεν ανοίγει ή εμφανίζονται προβλήματα στην λειτουργία της, είμαστε στην διάθεση σας (τηλ. 2310 794 057), ώστε να καθαρίσουμε και ελέγξουμε λεπτομερώς τη συσκευή σας, με στόχο την επισκευή και επαναφορά της στην αρχική της κατάσταση.